Agricultura românească, însetată după bani. Producătorii solicită milioane de euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă că peste 16 milioane de euro au fost solicitaţi pentru înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol din România.

1071 afișări
Imaginea articolului Agricultura românească, însetată după bani. Producătorii solicită milioane de euro

Producătorii agricoli solicită milioane de euro prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă închiderea sesiunii de primire proiecte finanţate prin intermediul submăsurii 9.1 - Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Fondurile solicitate de Grupurile de producători din sectorul agricol depăşesc cu 9,6 milioane euro alocarea pentru această sesiune.

Potrivit datelor oficiale, în intervalul 29 iulie - 29 octombrie, AFIR a primit online 46 cereri de finanţare, valoarea totală a fondurilor europene solicitate fiind de 16.410.019 de euro, adică 242,24% faţă de alocarea de 6.769.295 de euro.

„Sprijinul public nerambursabil acordat prin această submăsură este de 100% şi nu poate să depăşească 10% din valoarea producţiei comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaştere. Suma maximă acordată este de 100.000 euro/an. Acesta se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranşe anuale, pe o perioadă care nu poate depăşi cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut, astfel: Anul I - 10%, Anul II - 8%,·Anul III - 6%, Anul IV - 5%, Anul V - 4%”, au explicat reprezentanţii AFIR.

Prin submăsura 9.1 au obţinut finanţare grupurile de producători din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de către Ministerul Agriculturi.

Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor de producători din sectorul agricol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
afir,
producători,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici