Ai lucrat în mai multe state europene? Vezi cum ţi se calculează pensia şi şomajul!

Pe lângă libera circulaţie şi accesul liber la muncă în orice stat european, intrarea Romaniei în UE permite românilor să primească şi oricare dintre prestaţiile sociale acordate de statele comunitare, potrivit www.incont.ro.

43 afișări
Imaginea articolului Ai lucrat în mai multe state europene? Vezi cum ţi se calculează pensia şi şomajul!

Ai lucrat în mai multe state europene? Vezi cum ţi se calculează pensia şi şomajul!

De exemplu, în cazul pensiei, se iau în considerare şi perioadele lucrate în oricare ţară membră UE, iar în cazul ajutorului de şomaj, acesta se poate acorda în ţara de reşedinţă, indiferent de statul în care a fost câştigat dreptul. Condiţia primordială pentru a primi aceste prestaţii este, însă, sa fi lucrat cu contract de muncă legal.

Citeşte mai multe despre cum ţi se calculează pensia şi şomajul dacă ai lucrat în state europene pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici