AIG a negociat cu statul american plata unor prime de 250 de milioane de dolari

American International Group (AIG) a discutat cu autorităţile americane posibilitatea acordării unor prime de 250 de milioane de dolari în următoarele nouă luni, au declarat surse pentru cotidianul american The Washington Post.

17 afișări
Imaginea articolului AIG a negociat cu statul american plata unor prime de 250 de milioane de dolari

AIG a negociat cu statul american plata unor prime de 250 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AIG a încercat să obţină din partea oficialului american Kenneth Feinberg, însărcinat de Congres cu supravegherea plăţii directorilor companiilor care au beneficiat de ajutoare de stat, aprobarea de a plăti bonusuri promise angajaţilor în valoare de un sfert de miliard de dolari.

Potrivit contractelor de angajare, AIG trebuie să plătească în martie 2010 prime de 200 de milioane de dolari pentru directorilor diviziei de servicii financiare, responsabilă de prăbuşirea grupului la sfârşitul anului 2008.

Grupul este nevoit să menţină conducerea diviziei respective pentru a participa la lichidarea unor investiţii pe pieţele financiare şi în procesul de vânzare a unor active.

Înainte de agravarea problemelor financiare, angajaţii AIG Financial Products au primit promisiuni privind încasarea de prime de loialitate care totalizează mai mult de 400 de milioane de dolari.

AIG, grup salavat anul trecut de la faliment de autorităţile americane prin acordarea de ajutoare de stat în valoare de aproape 180 de miliarde de dolari, a fost subiectul unor critici aspre din partea populaţiei, dar şi a administraţiei SUA, după ce a acordat bonusuri de 165 milioane dolari.

Cotidianul american New York Times a anunţat, vineri, că AIG a încercat să obţină acordul autorităţilor americane pentru a plăti conducerii bonusuri în valoare de 2,4 milioane dolari. Grupul intenţiona să acorde prime pentru aproximativ zece membri ai conducerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici