AIG va returna acţionarilor 25 de miliarde de dolari, în doi ani. JPMorgan va plăti aproape 2,5 mld. dolari pentru închiderea unor litigii legate de criza financiară

American International Group (AIG), al patrulea mare asigurător din lume în funcţie de capitalizare, va returna acţionarilor 25 de miliarde de dolari, în doi ani, pentru a satisface revendicările investitorilor activişti Carl Icahn şi John Paulson, dar aceştia nu sunt mulţumiţi de ofertă.

584 afișări
Imaginea articolului AIG va returna acţionarilor 25 de miliarde de dolari, în doi ani. JPMorgan va plăti aproape 2,5 mld. dolari pentru închiderea unor litigii legate de criza financiară

AIG va returna acţionarilor 25 de miliarde de dolari, în doi ani. JPMorgan va plăti aproape 2,5 mld. dolari pentru închiderea unor litigii legate de criza financiară (Imagine: Shutterstock)

Directorul general Peter Hancock a prezentat marţi o serie de măsuri, care includ listarea parţială a diviziei de asigurări pentru ipoteci, reducerea rapidă a costurilor şi separarea unor active problematice, pentru atragerea altor acţionari, relatează Financial Times.

Planul nu i-a mulţumit pe Carl Icahn şi John Paulson, care vor separarea totală a diviziei de asigurări pentru ipoteci.

Preşedintele AIG, Douglas Steenland, a reiterat opoziţia conducerii grupului faţă de o astfel de măsură radicală.

Divizia de asigurări pentru ipoteci este evaluată la circa 6 miliarde de dolari, mai puţin de 10% din capitalizarea de 70 de miliarde de dolari a grupului AIG.

AIG a conceput un plan de reorganizare a afacerilor şi intenţionează să creeze un portofoliu pentru activele nestrategice, care vor fi vândute sau desfiinţate. Planul are rolul să concentreze activitatea grupului pe activele solide şi să elibereze capital.

Conducerea AIG s-a angajat să returneze capital în valoare de cel puţin 25 de miliarde de dolari acţionarilor, în următorii doi ani, prin răscumpărări de acţiuni şi dividende. În ultimul an, AIG a returnat acţionarilor 12 miliarde de dolari.

Pe lângă ţintele de îmbunătăţire a performanţei, asigurătorul va reduce costurile cu 1,6 miliarde de dolari în următorii doi ani, suma fiind echivalentă cu 14% din cheltuielile operaţionale brute din 2015.

JPMorgan Chase va plăti aproape 2,5 miliarde de dolari pentru închiderea unora dintre cele mai dificile litigii legate de criza financiară din 2008, relatează Financial Times.

Compania de asigurări Ambac a anunţat marţi dimineaţă că va primi aproape 1 miliard de dolari din partea JPMorgan Chase, pentru închiderea unui proces legat de vânzarea de instrumente financiare garantate prin ipoteci.

Informaţia a apărut la câteva ore după ce documente depuse în justiţie au arătat că JPMorgan Chase va plăti 1,42 miliarde de dolari pentru închiderea ultimelor litigii referitoare la active ale fostei bănci Lehman Brothers.

Potrivit JPMorgan Chase, niciunul dintre aceste acorduri nu va afecta în mod material profitabilitatea primului trimestru.

JPMorgan Chase a fost cel mai mare creditor al Lehman Brothers şi a fost implicată în litigii legate de activele acestei bănci, care a intrat în faliment în 2008.

Multe dintre reclamaţiile Lehman împotriva JPMorgan au fost respinse de justiţia americană, în octombrie.

Lehman Brothers, care a ieşit din faliment în martie 2012, va mai plăti creditorilor 1,496 miliarde de dolari, iar suma totală va ajunge la 106,5 miliarde de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici