Alexandru Ion Ţiriac şi-a majorat participaţia la Flamingo International

Alexandru Ion Ţiriac şi-a majorat participaţia la Flamingo International la 5,12% din capital, în urma unei tranzacţii pe Bursă prin care a cumpărat acţiuni reprezentând 0,12% din titlurile retailerului IT şi de electrocasnice, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

198 afișări
Imaginea articolului Alexandru Ion Ţiriac şi-a majorat participaţia la Flamingo International

Alexandru Ion Ţiriac şi-a majorat participaţia la Flamingo International

Anterior, fiul omului de afaceri Ion Ţiriac deţinea 4,9999% din capitalul Flamingo, iar în urma achiziţiei şi-a sporit participaţia, depăşind pragul de 5%, de la care investitorii au obligaţia de a raporta la Bursă orice operaţiune efectuată cu acţiunile emitentului în cauză.

Acţiunile Flamingo erau în creştere cu 11,73%, în jurul orei 11:00, ultimul transfer fiind realizat la un preţ de 0,0419 lei pe titlu.

Cel mai important acţionar al companiei este Dragoş Cincă, cu 25,19% din titluri.

De asemenea, omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat, începând cu luna februarie, prin intermediul firmelor pe care le controlează - Asigurare Reasigurare Astra şi Nova Trade - mai multe pachete de acţiuni, majorându-şi participaţia la circa 20% din titluri. Din acţionariat mai fac parte şi QVT Fund (15,16%), Flanco Holding (10,59%) şi fondurile Deutsche Bank şi DWS Polska TFI, care deţin împreună 6,48% din acţiunile companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici