Alianţă BMW - Fiat pe segmentul maşinilor mici

Producătorul italian de automobile Fiat şi constructorul auto german BMW vor colabora pentru realizarea unei platforme tehnice comune pentru maşinile de clasă mică, primele automobile construite pe aceasta urmând să fie noua generaţie a modelului Grande Punto şi a treia generaţie a Mini.

41 afișări
Imaginea articolului Alianţă BMW - Fiat pe segmentul maşinilor mici

Alianţă BMW - Fiat pe segmentul maşinilor mici

Ambele maşini urmează să fie lansate după 2010, scrie Automotive News Europe.

Cei doi producători auto iau în calcul de asemenea o eventuală colaborare pentru producerea de motoare diesel şi pe benzină, mai scrie sursa citată, citând surse din industria de componente.

Directorul general al grupului Fiat, Sergio Marchionne, a declarat, marţi, că va anunţa miercuri cooperarea cu un alt producător auto, fără a menţiona numele BMW.

Fiat are deja alianţe cu PSA Peugeot Citroen, Suzuki şi Tata. Pe de altă parte, şi BMW colaborează cu PSA Peugeot Citroen în Europa pentru producţia de motoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici