Alocările pentru proiectele cu finanţare din fonduri postaderare nu vor putea fi redirecţionate

Sumele alocate pentru proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare nu vor putea fi redirecţionate de către ministere sau alţi ordonatori principali, Ministerul Finanţelor fiind singura instituţie abilitată să efectueze realocări exclusiv pentru proiecte similare.

106 afișări
Imaginea articolului Alocările pentru proiectele cu finanţare din fonduri postaderare nu vor putea fi redirecţionate

Alocările pentru proiectele cu finanţare din fonduri postaderare nu vor putea fi redirecţionate (Imagine: Mediafax Foto)

"Se interzice ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat să efectueze virări de credite de la titlul «Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare» la celelalte titluri de cheltuieli din cadrul aceluiaşi capitol sau la alte capitole bugetare", se arată în proiectul bugetului de stat pe 2010, obţinut de MEDIAFAX.

Mai mult, proiectul stabileşte că sumele prevăzute la titlul "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare" nu pot fi redistribuite la alte cheltuieli pe parcursul anului 2010 şi nu pot fi cedate la Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat.

Totuşi, documentul prevede că Ministerul Finanţelor Publice are autoritatea să efectueze, pe parcursul întregului an, redistribuiri de credite de angajament şi de credite bugetare între ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat, în funcţie de stadiul implementării, la nivelul fiecărui ordonator de credite, a proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile postaderare, dar cu încadrarea în nivelul total al fondurilor de la bugetul de stat aprobate la titlul "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare".

Din sumele prevăzute pentru proiecte cu finanţare din fondurile externe nerambursabile postaderare se pot efectua cheltuieli curente şi de capital pentru derularea corespunzătoare a proiectelor finanţate de la acest titlu.

Pe de altă parte, ordonatorii principali de credite pot efectua virări de credite de angajament şi de credite bugetare între titlurile, articolele şi alineatele de cheltuieli din cadrul aceluiaşi capitol sau de la alte capitole pentru asigurarea fondurilor necesare la titlul "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare", cu încadrarea în nivelul total al fondurilor aprobate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici