Alpha Bank a lansat un card de credit MasterCard în lei

Alpha Bank a lansat un card de credit embosat în lei, sub sigla MasterCard, cu o limită de împrumut de 5.000 de euro, echivalent în lei, şi o perioadă de graţie de 55 de zile, a anunţat, joi, instituţia de credit.

32 afișări
Imaginea articolului Alpha Bank a lansat un card de credit MasterCard în lei

Alpha Bank a lansat un card de credit MasterCard în lei (Imagine: Mediafax Foto)

Cardul Alpha MasterCard Credit poate fi utilizat pentru cumpărături la comercianţii tradiţionali şi online care acceptă MasterCard atât în ţară, cât şi în străinătate, se arată într-un comunicat al băncii.

Limita împrumutului ataşat cardului poate fi extinsă până la 10.000 de euro, echivalentul în lei.

Pentru plăţile la comercianţi nu se percepe comision, iar posesorul cardului nu plăteşte dobândă dacă rambursează integral suma utilizată în perioada de graţie, de 55 de zile. Astfel, suma minimă care trebuie rambursată lunar este de 5% din suma utilizată, la care se adaugă comisioanele si dobânzile aferente.

În cazul retragerilor de numerar de la ATM-uri şi al plăţii cu cardul la comercianţi, dobânda se calculează la momentul efectuării operaţiunii, respectiv a debitării tranzacţiei.

Clienţii
pot alimenta contul de card prin serviciul de internet banking, prin debitare automată a contului curent sau a contului de card deschis la Alpha Bank, transfer bancar sau depunere de numerar la oricare dintre ghişeele băncii.

Posesorii cardului trebuie să aibă venituri de minim 100 de euro, să fie rezidenţi români, cu vârste între 18 şi 70 de ani. Cardul are valabilitate de doi ani, aceasta putând fi prelungită automat.

Soldul creditelor acordate de Alpha Bank România a urcat cu 72%, de la 2,346 miliarde euro la finele lunii septembrie 2007 la 4,029 miliarde euro la sfârşitul primelor nouă luni ale acestui an. Cota deţinută de bancă pe piaţa împrumuturilor din România a avansat cu 1,6 puncte procentuale, la 7,6%.

La sfârşitul primelor nouă luni, Alpha Bank avea în România 200 de sucursale, cu 75 mai multe faţă de intervalul similar din 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici