Alpha Bank vrea să dea credite de 100 milioane euro pentru "Prima Casă"

Alpha Bank vrea să dea credite de 100 milioane euro în cadrul programului "Prima Casă", la dobânzi egale cu ROBOR la trei luni plus 2,5 puncte procentuale la lei şi EURIBOR la trei luni plus patru puncte la euro, a declarat pentru MEDIAFAX prim-vicepreşedintele executiv al băncii, Stere Farmache.

14 afișări
Imaginea articolului Alpha Bank vrea să dea credite de 100 milioane euro pentru "Prima Casă"

Alpha Bank vrea să dea credite de 100 milioane euro pentru "Prima Casă" (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte volumul creditelor acordate prin acest program, acesta a fost estimat la 100 milioane euro, în concordanţă atât cu cota de piaţă din total credit ipotecar, cât şi cu expertiza pe care banca o are pe acest segment", a spus Farmache.

Alpha Bank a fost prima bancă de pe piaţa locală care a lansat un credit pentru achiziţionarea de locuinţe, în anul 2001.

Ministerul Finanţelor a anunţat, joi, că a primit oferte de la 20 de bănci pentru Programul "Prima Casă", în valoare totală a ofertelor de 1,457 miliarde euro. Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat că Guvernul analizează posibilitatea majorării plafonului de garantare a creditelor bancare în 2010, stabilit la un miliard de euro, dar depăşit de către bănci cu peste 450 milioane euro, în urma unei analize care va fi efectuată la finalul acestui an şi în care se va ţine cont şi de răspunsul populaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici