ANAF a aprobat în primul semestru amânarea plăţii unor datorii de 2,4 mld. lei, pentru 7.100 firme

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a aprobat în primul semestru amânări la plată pentru 7.109 de firme, restanţele înregistrate de către aceşti contribuabili totalizând 2,38 miliarde de lei, potrivit raportului semestrial al instituţiei.

18 afișări
Imaginea articolului ANAF a aprobat în primul semestru amânarea plăţii unor datorii de 2,4 mld. lei, pentru 7.100 firme

ANAF a aprobat în primul semestru amânarea plăţii unor datorii de 2,4 mld. lei, pentru 7.100 firme (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Anul trecut, Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă care dă posibilitatea firmelor să amâne achitarea datoriilor ca urmare a efectelor crizei financiare internaţionale.

Potrivit ordonanţei, aprobată în noiembrie de Parlament, firmele pot amâna cu până la şase luni plata datoriilor pentru restanţele acumulate.

Pentru a beneficia de amânare, firmele sunt obligate să prezinte o garanţie de 20% din obligaţii penstru scutiri de până la 3 luni şi de 40% din datorii pentru pentru a beneficia de facilitate între 3 şi 6 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici