ANAF propune supravegherea morilor prin GPS

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Daniel Chiţoiu, intenţionează să propună Guvernului ca activitatea morilor să fie supravegheată prin utilizarea unor camere video şi a sistemelor GSP, cu scopul reducerii evaziunii fiscale din industria de morărit şi panificaţie.

1 afișare
Imaginea articolului ANAF propune supravegherea morilor prin GPS

ANAF propune supravegherea morilor prin GPS

"În şedinţa de Guvern de miercuri intenţionăm să facem propuneri pentru reducerea evaziunii fiscale, în urma consultărilor cu patronatele, Ministerul Agriculturii şi Autoritatea Sanitară Veterinară. Una dintre aceste propuneri este înăsprirea condiţiilor de autorizare şi supraveghere a firmelor din domeniul morăritului şi panificaţiei, asemănătoare celei din domeniul alcoolului", a afirmat Chiţoiu.

Astfel, prevederile privind antrepozitele ar putea fi aplicate şi în domeniul de morărit şi panificaţie. Totodată, ANAF va propune ca inspectorii supraveghetori să fie înlocuiţi de sisteme de monitorizare prin GPS şi de camere video.

Sistemele GPS permit supravegherea traseului autovehiculelor, astfel încât Fiscul va putea să urmărească transporturile de cereale, făină şi alte produse.

Întrebat dacă astfel de sisteme vor fi montate şi pe căruţe, având în vedere că agricultorii pot aduce grâul la moară în acest tip de mijloc de trasnport, preşedintele ANAF a admis o astfel de posibilitate.

Chiţoiu nu a putut preciza o valoare estimativă a investiţiei necesare pentru funcţionarea unui astfel de sistem de supraveghere. El a afirmat că propunerea se referă atât la firmele din domeniul producerii şi comercializării alcoolului, cât şi al celor din morărit şi panificaţie.

În cazul în care măsura va fi aprobată de Executiv, sistemul va fi funcţional începând cu data de 1 ianuarie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici