Analist: Ne aşteptăm ca economia românească să încetinească pe termen scurt, în 2020

În 2020, economia românească ar putea decelera pe termen scurt, la finalul ciclului post-criză la nivel global, apreciază Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania, într-o analiză.

188 afișări
Imaginea articolului Analist: Ne aşteptăm ca economia românească să încetinească pe termen scurt, în 2020

Analist: Ne aşteptăm ca economia românească să încetinească pe termen scurt, în 2020

Potrivit acestuia, principalii investitori şi-ar putea consolida, anul acesta, prezenţa în România, iar nivelurile deficitelor şi dependenţa de finanţare externă vor fi scăzute comparativ cu perioada anterioară crizei.

Andrei Rădulescu mai prognozează, pentru anul în curs, că în ciuda creşterii salariilor recent anunţată, forţa de muncă din ţara noastră va continua să fie ieftină în comparaţie cu celealte state membre ale Uniunii Europene.

Expertul scrie că presiunile inflaţioniste vor rămâne ridicate pe termen scurt, având în vedere tensiunile existente în piaţa forţei de muncă şi deprecierea leu

Totodată, analistul transmite ca Banca Naţională a României (BNR) este aşteptată să îşi consolideze controlul asupra lichidiăţii din piaţa monetară, pe termen scurt.

De asemenea, Rădulescu preconizează că se vor majora costurile de finanţare, iar leul va continua să se deprecieze, având în vedere provocările în ceea ce priveşte echilibrul macroeconomic.

În acelaşi timp, acesta vorbeşte despre o posibilă revenire a voltatilităţii pe pieţele financiare globale.

Andrei Rădulescu indică şi factori de risc pentru economie: climatul macro-financiar global, impactul fluxurilor de capital asupra pieţelor emergente, dar şi tensiunile politice din ţara noastră.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici