Analiză: Construcţiile, sector care face 7% din PIB, măresc viteza

Fondurile europene şi investiţiile de la bugetul de stat urcă lucrările de infrastructură şi sectorul construcţiilor în total, iar dobânzile mari şi inflaţia trag în jos sectorul rezidenţial, anunţă Ziarul Financiar.

247 afișări
Imaginea articolului Analiză: Construcţiile, sector care face 7% din PIB, măresc viteza

Analiză: Construcţiile, sector care face 7% din PIB, măresc viteza

Construcţiile, care au, în mod normal, circa 7% din economia României, cresc cu aproape 20% în august 2023, faţă de august 2022, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

La opt luni din an, plusul este de 13%, faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut când, de asemenea, construcţiile creşteau cu 7%.

Sectorul de construcţii, impulsionat mai ales de infrastructură, este unul dintre pilonii de creştere economică în 2023 şi, conform prognozelor în 2024, pentru că industria scade, comerţul încetineşte, iar agricultura creşte, dar are o greutate mică în PIB, de doar 4%. Alt aliat al creşterii economice este IT-ul, aşa cum arată datele statistice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici