ANALIZĂ DSV Road: Piaţa de transport de mărfuri din România îşi încetineşte creşterea, dar este mai stabilă decât anul trecut. Tarifele de transport au stagnat

123 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ DSV Road: Piaţa de transport de mărfuri din România îşi încetineşte creşterea, dar este mai stabilă decât anul trecut. Tarifele de transport au stagnat

ANALIZĂ DSV Road: Piaţa de transport de mărfuri din România îşi încetineşte creşterea, dar este mai stabilă decât anul trecut. Tarifele de transport au stagnat

Bucureşti, 27 iunie 2023 - Piaţa de transport rutier de mărfuri a înregistrat o încetinire a ritmului de creştere în perioada ianuarie-iunie 2023 comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, pe fondul scăderii volumelor transportate, care a generat şi o stagnare a tarifelor de transport, arată o analiză DSV Road, a treia cea mai mare companie de transport din Europa. În acest context, DSV Road are o creştere a business-ului de 20% în prima jumătate din an, sub nivelul de anul trecut, în România.

“Dacă în 2022 piaţa de transport rutier de mărfuri a crescut destul de accelerat, anul acesta, potrivit datelor din primele şase luni, creşterea este mai mică în România, piaţa trecând printr-un proces de restabilizare. În acelaşi timp, la nivelul Europei, se resimte o încetinire a creşterii economice, spre exemplu Germania, care are cea mai puternică industrie de transport din Europa, a intrat în recesiune tehnică, înregistrând o scădere uşoară a pieţei. Totuşi, în acest context, impactul asupra pieţei de transport rutier de mărfuri din România este destul de redus”, explică Sergiu Iordache, Managing Director DSV Road.

Ritmul de creştere al industrii de transport încetineşte şi pe fondul unui consum mai redus, generat de inflaţia ridicată. Astfel, până la final de 2023, conform previziunilor DSV Road, piaţa de transport din România va continua să crească, însă nu va depăşi nivelul de creştere din 2022.

Dacă în 2022, capacitatea de transport mărfuri era insuficientă, provocând întârzieri ale transportului, anul acesta are loc o scădere uşoară a volumelor de mărfuri transportate, revenind la capacitatea normală de gestionare. Ca rezultat, prin scăderea volumelor de mărfuri, dar şi a ieftinirii motorinei, costurile de transport au stagnat.

În acest context, DSV Road înregistrează în continuare creştere în business, însă mai mică decât anul trecut, de 20% în prima jumătate din an faţă de aceeaşi perioadă din 2022, când a înregistrat o creştere de 30%-40% faţă de 2021. În ceea ce priveşte volumul de mărfuri, DSV Road a transportat 280.000 tone de marfă, în creştere cu 10% faţă de primul semestru din 2022.

“Compania noastră a crescut constant, an de an, România având un potenţial foarte mare în ceea ce priveşte transportul de mărfuri. Creşterea este susţinută atât de numărul mai mare de clienţi, cât şi de dezvoltarea anumitor pieţe, cum sunt ecommerce şi automotive, unde volumele de mărfuri sunt tot mai mari. La nivel de servicii, transportul de tip grupaj este în continuare cel mai căutat, dar transportul intermodal are cea mai accelerată creştere datorită costurilor mai mici şi a dorinţei companiilor a folosi metode care protejează mediul”, declară Mihai Teodorescu, Country General Manager DSV Road.

Transportul de tip grupaj este unul din cele mai căutate tipuri de transport în cadrul DSV Road, pentru care conform estimărilor cererea va creşte cu 30% în acest an. Acest tip de transport generează peste 50% din business-ul DSV Road în România. În tandem cu transportul de tip grupaj şi intermodal, DSV Road înregistrează cereri spectaculoase pentru transport intern şi soluţii de green transport.

În contextul actual, în 2023, compania DSV Road se aşteaptă la o creştere a business-ului cu 10%, după ce anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro, mai mare cu 40% decât în 2021, datorită creşterii numărului de clienţi şi a cererii pentru toate tipurile de transport, în special grupaj şi inftermodal. România este una dintre cele mai importante pieţe din regiune pentru grupul danez DSV, prezent local de aproape 30 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici