ANCPI anunţă că 505 comune din România beneficiază de lucrări de cadastru cu fonduri europene

Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã (ANCPI) anunţă, joi, că 505 comune din România beneficiază de lucrări de cadastru cu fonduri europene.

2449 afișări
Imaginea articolului ANCPI anunţă că 505 comune din România beneficiază de lucrări de cadastru cu fonduri europene

ANCPI desfăşoară lucrări de înregistrare sitematicã a proprietãţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciarã, gratuit pentru cetăţeni, în 2.408 unitãţi administrativ-teritoriale (UAT), din totalul de 3.181.

Pentru 505 dintre acestea finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, în timp ce lucrările din celelalte UAT-uri sunt finanţate din veniturile proprii ale ANCPI.

„ANCPI a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii localităţi în 167 de UAT-uri, precum şi în 20.276 de sectoare cadastrale, cu o suprafaţă totală de peste 4.700.000 de hectare. Dintre acestea, 53 de comune, cu o suprafaţă totală de peste 420.000 de hectare, au fost cadastrate din fonduri europene, prin Proiectul major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietãţilor în zonele rurale din România”, finanţat prin POR 2014 – 2020”, se arată într-un comunicat transmis de ANCPI.

Astfel, până la data de 5 ianuarie 2023, ANCPI a deschis peste 5.400.000 de noi cărţi funciare, gratuit pentru cetăţeni.

Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvenţiilor APIA, au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară 6,73 milioane de hectare (71%).

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciarã (PNCCF) are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetăţeni, a tuturor imobilelor (terenuri şi clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene şi din bugetul local al primăriilor.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritarã 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totalã a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 – cofinanţare de la bugetul de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici