ANI: Declaraţiile de avere şi de interese pot fi depuse până la data de 15 iunie. Amenzi de până la 2.000 lei pentru cei care nu respectă termenul

Declaraţiile de avere şi de interese anuale pot fi depuse până la data 15 iunie, cei care nu le depun în termenul stabilit de ANI riscând sancţiuni de până la 2.000 de lei, anunţă Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

3943 afișări
Imaginea articolului ANI: Declaraţiile de avere şi de interese pot fi depuse până la data de 15 iunie. Amenzi de până la 2.000 lei pentru cei care nu respectă termenul

ANI: Declaraţiile de avere şi de interese pot fi depuse până la data de 15 iunie. Amenzi de până la 2.000 lei pentru cei care nu respectă termenul

“Declaraţiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului/soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere şi vor cuprinde toate datele şi informaţiile solicitate de formular”, cât şi funcţia şi activităţile prestate de persoanele în cauză, precizează ANI.

De asemenea, “persoanele suspendate din exerciţiul funcţiei sau al demnităţii publice pentru o perioadă ce acoperă integral un an fiscal vor actualiza declaraţiile în termen de 30 de zile de la data încetării suspendării”, se mai arată în comunicat.

Declaraţiile vor fi păstrate pe site-ul ANI şi pe Portalul public al Agenţiei pe toată durata exercitării funcţiei sau mandatului, apoi trei ani după încetarea acestora, după care vor fi arhivate.

Persoanele care nu respectă termenul de depunere a declaraţiilor de avere şi interese sau care nu declară cuantumul veniturilor realizate pot fi sancţionate cu o amendă cuprinsă între 50 de lei şi 2.000 de lei.

Categoriile de persoane care trebuie să depună declaraţiile de avere şi de interese sunt prevăzute la articolul 1, alineatul 1, din Legea nr. 176/2010.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici