ANL a recepţionat 1.602 de locuinţe în primele 11 luni

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat, în perioada ianuarie-noiembrie, un număr de 1.602 de locuinţe, din care 285 de apartamente în luna noiembrie, unităţi finalizate în cadrul Programului Construcţii Locuinţe pentru Tineri şi destinate închirierii, a anunţat, miercuri, instituţia.

1 afișare
Imaginea articolului ANL a recepţionat 1.602 de locuinţe în primele 11 luni

ANL a recepţionat 1.602 de locuinţe în primele 11 luni

Programul se adresează tinerilor care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Blocurile au 3-4 etaje şi sunt împărţite în garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere.

Cea mai mare parte a unităţilor recepţionate în luna noiembrie se află în Bucureşti, în sectorul 2 (83 locuinţe), respectiv sectorul 6 (52 locuinţe), se arată într-un comunicat al ANL. Restul unităţilor au fost recepţionate în oraşele Drobeta Turnu Severin (36 locuinţe), Giurgiu (34 locuinţe), Zalău (24 locuinţe), Brăila (16 locuinţe) şi Sibiu (40 locuinţe).

Blocurile construite de ANL în cadrul Programului de Construcţii Locuinţe pentru Tineri au garanţie de doi ani, ceea ce face ca orice problemă semnalată de locatari în această perioadă să fie rezolvată de firmele de construcţii cu care sunt încheiate contractele, se menţionează în comunicat.

După finalizarea lucrărilor de construcţie, ANL predă locuinţele primăriilor, acestea repartizându-le tinerilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute în program.

Locuinţele se acordă tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani, care nu au un apartament în proprietate sau cărora nu le-a fost repartizată o locuinţă prin acest program. De asemenea, solicitanţii trebuie să fie încadraţi cu contract de muncă şi să îşi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici