ANPC a aplicat amenzi de peste 2 milioane de lei comercianţilor de produse din carne. Principalele nereguli găsite

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 2 milioane de lei unui număr de 663 de comercianţi de produse din carne, în toată ţară, potrivit unui comunicat remis joi, MEDIAFAX.

478 afișări
Imaginea articolului ANPC a aplicat amenzi de peste 2 milioane de lei comercianţilor de produse din carne. Principalele nereguli găsite

ANPC a aplicat amenzi de peste 2 milioane de lei comercianţilor de produse din carne. Principalele nereguli găsite

În perioada 25.11-13.12.2019, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfăşurat, la nivel naţional, o serie de acţiuni de control care au vizat modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor din carne.

Au fost controlaţi 977 operatori economici, dintre care la un număr de 663 (67,86 %) au fost constatate deficienţe.

În cadrul acţiunilor de control a fost verificată o cantitate de 59.406 kg produse din carne din care 9149 kg (15,4%) nu se încadrau în prevederile legale privind protecţia consumatorilor.

De asemenea au fost prelevate 20 eşantioane de produse din carne, care urmare analizelor de laborator a rezultat că două (10 %) nu se încadrau în prevederile legale, în vigoare.

Pentru deficientelor constatate, comisarii ANPC au dispus urmatoarele masuri: oprirea definitiva si retragerea de la comercializare a circa 1840 kg produse din carne, în valoare de 35.332 lei, produse cu parametrii, neconformi şi/sau cu data durabilităţii minimale depaşită; oprirea temporară de la comercializare a circa 2699 kg produse din carne, în valoare de 64164 lei până la remedierea neconformităţilor constatate; aplicarea de 747 sancţiuni contravenţionale dintre care 366 avertismente şi 381 amenzi contravenţionale în valoare de 2.097.500 lei pentru încalcarea reglementarilor privind protecţia consumatorilor.

Foto: Pixabay

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
carne,
amenzi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici