ANRE derulează un control la GDF Suez privind costurile cu achiziţia gazelor şi consultanţa

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a început săptămâna trecută un control la GDF Suez Energy România pentru a verifica dacă datele transmise instituţiei de către companie privind unele costuri care ar trebui să se regăsească în tarife corespund cu cheltuielile reale.

350 afișări
Imaginea articolului ANRE derulează un control la GDF Suez privind costurile cu achiziţia gazelor şi consultanţa

ANRE derulează un control la GDF Suez privind costurile cu achiziţia gazelor şi consultanţa (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Tematica acţiunii de control este verificarea, începând cu 2007 şi până în 30 iunie 2011, a costurilor de achiziţie a gazelor atât din producţia internă, cât şi din import, valorificate pe piaţa reglementată şi pe piaţa consumatorilor eligibili, inclusiv consumul tehnologic", au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa de energie.

Controlul vizează, de asemenea, costurile GDF Suez Energy România cu serviciile de consultanţă şi situaţia unor active înstrăinate de companie în intervalul menţionat.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze informaţiile.

GDF Suez Energy România, fosta companie Distrigaz Sud, face parte din grupul franco-belgian de utilităţi GDF Suez şi are activităţi de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale.

Distrigaz Sud a fost privatizată în 2005, când a fost preluată de Gaz de France, care în 2008 a fuzionat cu Suez.

GDF Suez Energy România are 4.262 de angajaţi şi deserveşte 1,3 milioane de clienţi din 18 judeţe. În 2010 compania a avut o cifră de afaceri de 3,54 miliarde lei (840 milioane euro), în creştere cu 2,3% faţă de valoarea de 3,46 miliarde lei din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici