ANRE: Primim din ce în ce mai multe sesizări de comportament abuziv al distribuitorilor de energie

Vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, a declarat joi că Autoritatea este "extrem de preocupată" de modul în care distribuitorii de energie respectă reglementările întrucât a primit din ce în ce mai multe sesizări de "comportamente abuzive".

359 afișări
Imaginea articolului ANRE: Primim din ce în ce mai multe sesizări de comportament abuziv al distribuitorilor de energie

ANRE: Primim din ce în ce mai multe sesizări de comportament abuziv al distribuitorilor de energie (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Ne preocupă extrem de mult cum respectă ei (distribuitorii de energie, n.r.) reglementările, pentru că avem tot mai multe sesizări de comportamente abuzive", a afirmat Calotă într-o conferinţă.

El a adăugat că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energie (ANRE) vrea ca preţul energiei distribuite să fie unul "corect", stabilit pe baze corecte şi justificate.

Calotă a mai spus că joi, la ora 14:00, ANRE va avea o întâlnire cu Transelectrica şi cu distribuitorii de electricitate pentru a analiza capacitatea reală de preluare în sistemul energetic naţional a energiei regenerabile, în special cea eoliană.

Energia eoliană reprezintă cea mai mare parte a electricităţii obţinută din surse regenerabile din România. Reprezentanţii Transelectrica s-au plâns de mai multe ori în ultimii ani de dezechilibrele cauzate de volumul mare de energie eoliană injectată în sistemul naţional de transport al energiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici