ANT se aşteaptă la 100.000 de turişti ruşi în România, în 2016-2017

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), aflată în delegaţie oficială la Moscova împreună cu mai mulţi tour-operatori, se aşteaptă ca aproximativ 100.000 de turişti ruşi să viziteze România în acest an şi anul viitor.

992 afișări
Imaginea articolului ANT se aşteaptă la 100.000 de turişti ruşi în România, în 2016-2017

ANT se aşteaptă la 100.000 de turişti ruşi în România, în 2016-2017 (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

Din delegaţia oficială a României la Moscova au făcut parte preşedintele ANT, Anca Pavel Nedea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin, precum şi 20 de tour-operatori români specializaţi pe incoming.

"Am adus alături de noi şi industria hotelieră, ca împreună să convingem turiştii ruşi că avem foarte multe de oferit şi, în final, să contractăm. Termenele sunt foarte strânse şi, dacă vrem să începem anul 2016 cu contracte şi să creştem circulaţia turiştilor ruşi pe teritoriul României, trebuie ca în lunile martie şi aprilie să punctăm deja evenimente", a declarat preşedintele ANT, Anca Pavel Nedea, într-un comunicat.

Ea a arătat că circulaţia turistică din Rusia pe teritoriul României este în jurul cifrei de 30.000.

"Împreună cu mediul privat am targetat că anul acesta şi în 2017 să ajungem la aproximativ 100.000 de turişti şi acesta să fie doar începutul", a adăugat Nedea.

Oficialul apreciază că România poate exploata o oportunitate, având în vedere că turiştii ruşi nu mai merg în vacanţă în Turcia sau Egipt.

"Este obligatoriu să ne mişcăm foarte repede, fiindcă realităţile acestea se vor schimbă repede, iar în acest timp trebuie să atragem deja o circulaţie turistică mult mai bună pe teritoriul României", a punctat preşedintele ANT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici