Antibiotice Iaşi vrea să ia un credit de 30 milioane de lei de la UniCredit Bank

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) a convocat acţionarii pe 11 august pentru a aproba contractarea unei facilităţi de credit multivalută de 30 mil. lei (6,7 mil. euro) de la UniCredit Bank.

455 afișări
Imaginea articolului Antibiotice Iaşi vrea să ia un credit de 30 milioane de lei de la UniCredit Bank

Antibiotice Iaşi vrea să ia un credit de 30 milioane de lei de la UniCredit Bank (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Recent, compania a anunţat că a livrat o cantitate „record“ de produse injectabile în SUA, cea mai mare eco­nomie la nivel mondial, cu o valoare totală de 3,4 mil. do­lari. În 2015 s-a finalizat procedura de autorizare pe piaţa SUA a unui produs fabricat de compania din Iaşi, ceea ce creează oportunităţi de creştere a exportului pe această piaţă.

În raportul de buget şi venituri pentru anul 2016, com­pania intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Vietnam, pentru a susţine dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est. Producătorul şi-a propus o creştere de 30% a vânzărilor de medicamente în Vietnam în 2016 şi triplarea volumelor până în 2020.

Compania şi-a propus pentru acest an venituri de 350 mil. lei şi un profit brut de 34 mil. lei, ambii indicatori în creştere cu 6% faţă de anul precedent, estimările ţinând cont şi de factorii cu influenţă negativă precum creş­terea progresivă a taxei clawback. Anul trecut, Anti­biotice Iaşi a raportat afaceri de 332 mil. lei, în creştere cu 3% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 13% la 27 mil. lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici