Antreprenorii români vor demiterea ministrului Economiei. De ce sunt nemulţumiţi

  • Antreprenorii români vor demiterea ministrului Economiei, Virgil Popescu
  • Ministrul Economiei vrea să amâne lansarea programului Start-Up Nation
  • Ministrul Economiei spune că acum multe afaceri sunt vândute pe OLX
1079 afișări
Imaginea articolului Antreprenorii români vor demiterea ministrului Economiei. De ce sunt nemulţumiţi

Sursa foto: profimedia

Antreprenorii din România solicită demiterea ministrului Economiei, Virgil Popescu. Aceştia sunt nemulţimiţi de decizia lui cu privire la anularea lansării programului Start-Up Nation care trebuia să aibă loc luna asta. Antreprenorii i-au solicitat lui Ludovic Orban realizarea unei strategii noi pentru IMM-uri urgent.
 
În acest moment în care avem peste 70.000 de şomeri în România este imperios necesar să debuteze acest program. Motivele reale ale blocării acestui program sunt de natură politică pentru că fosta guvernare  PSD-ului se identifică cu acest program şi tocmai de aia guvernul refuză să lanseze. Pandemia poate să dureze şi 2 ani şi 3 ani. Ce facem? Nu mai dezvoltăm economia şi aşteptăm să treacă pandemia? Ministerul refuză să spună câte afaceri au fost vândute”, spune Gheorghe Velcea, preşedintele Asociaţiei Europene a Tinerilor Antreprenori.
 
Ministrul Popescu crede că banii au fost daţi prea uşor start-up-urilor şi afacerile ar fi nesustenabile.
 
Programul Start-Up Nation a fost lansat în 2017 şi e cel mai mare program naţional de start-up din România. Prin intermediul său au fost create afaceri care au generat peste 64.000 de locuri de muncă.
 
Nu există absolut niciun motiv pentru a bloca programul START-UP NATION, pe motiv că este pandemie, din contră. Acest program nu susţinea doar înfiinţarea unor restaurante sau firme de organizări de evenimente (...). Aveam şi tot felul de firme din sectorul IT, producţie alimentară (cu livrări la domiciliu), confecţii, construcţii, cabinete medicale şi multe altele. (...) Ne dorim ca prim-ministrul să găsească o soluţie pentru ministerul Economiei, care să aibă o viziune pozitivă asupra oportunităţilor actuale”, adaugă Gheorghe Velcea.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici