Apartamentele au ajuns la nivelul din 2007. Nu vă grăbiţi să cumpăraţi, mai e loc de scăderi!

Locuitorii marilor oraşe se bucură acum de cele mai mari ieftiniri ale apartamentelor, după un an în care piaţa imobiliară s-a prăbuşit în toată ţara. Cine vrea să-şi cumpere în 2010 o locuinţă poate să-şi mai amâne planurile de investiţii pentru lunile următoare, recomandă specialiştii, pentru că mai e loc de scăderi în continuare, arată "Gândul".

21 afișări
Imaginea articolului Apartamentele au ajuns la nivelul din 2007. Nu vă grăbiţi să cumpăraţi, mai e loc de scăderi!

Apartamentele au ajuns la nivelul din 2007. Nu vă grăbiţi să cumpăraţi, mai e loc de scăderi! (Imagine: Gândul/Imobiliare.ro)

Bucureştenii cu planuri de achiziţii imobiliare au de ce să fie mulţumiţi: metrul pătrat - calculat ca medie pentru apartamentele vechi şi noi - costă 1.322 euro, cu 22% mai puţin faţă de ianuarie 2009, reiese dintr-un studiu realizat de portalul specializat imobiliare.ro. Sunt însă şi scăderi peste această medie, cum s-a întâmplat în cazul apartamentelor noi cu una şi două camere, care au pierdut în jur de 30% din preţ în ultimele 12 luni. Un calcul simplu arată că o garsonieră dintr-un complex rezidenţial modern pe care dezvoltatorul o vindea cu 1.952 euro/mp în ianuarie 2009 poate fi cumpărată acum cu 1.377 euro/mp. Şi apartamentele vechi s-au ieftinit cu 23,5%, până la un preţ mediu de 1.188 euro/mp.

Citeşte mai multe despre scăderea preţurilor la locuinţe pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici