Aplicaţii bazate pe cele mai noi tehnologii primesc o investiţie de 180 milioane de lei

Peste 180 de milioane de lei ajung la dezvoltatorii de aplicaţii bazate pe cele mai noi tehnologii, precum senzori de înaltă performanţă pentru observarea obiectelor artificiale din proximitatea Pământului sau servicii de analiză şi evaluare a spaţiului extraatmosferic.

136 afișări
Imaginea articolului Aplicaţii bazate pe cele mai noi tehnologii primesc o investiţie de 180 milioane de lei

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) finanţează cu 182,2 milioane de lei proiecte ce presupun implementarea unor tehnologii de ultimă generaţie în 25 de tematici de cercetare-dezvoltare care acoperă o arie largă de sectoare de activitate precum industria, spaţiul extraatmosferic, apărarea, afacerile interne, agricultura şi biodiversitatea.

Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional pentru Cercetare.

„Investim peste 180 de milioane de lei pentru a dezvolta aplicaţii bazate pe cele mai noi tehnologii, precum senzori de înaltă performanţă pentru observarea obiectelor artificiale din proximitatea Pământului sau servicii de analiză şi evaluare a spaţiului extraatmosferic. Totodată, proiectele selectate prin această linie de finanţare contribuie la implicarea României în programul european destinat comunicaţiilor securizate, prin consolidarea componentelor naţionale şi alcătuirea unei arhitecturi de sistem, pentru a asigura continuitatea activităţilor naţionale şi tranziţia la Secure Connectivity”, a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării.

Procedura de finanţare este derulată prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), iar perioada de implementare a proiectelor este cuprinsă între 24 şi 36 de luni de la data semnării contractelor de finanţare.

Finanţarea vizează proiecte care au ca scop oferirea de soluţii inovative sub formă de produs, serviciu sau proces de fabricaţie, ca răspuns la provocări specifice identificate de sectorul public.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici