Apple Car, maşina care merge singură, a murit din faşă. Gigantul a îngropat Project Titan

Potrivit Bloomberg, gigantul tehnologic a închis definitiv aşa-numitul „Proiect Titan” pentru a crea o maşină cu conducere autonomă.

214 afișări
Imaginea articolului Apple Car, maşina care merge singură, a murit din faşă. Gigantul a îngropat Project Titan

Potrivit agenţiei de presă americane Bloomberg şi, în special, conform jurnalistului Mark Gurman - care a dovedit de-a lungul timpului că are mai multe surse sigure, Apple a închis definitiv Project Titan. Este vorba despre proiectul său secret legat de producţia unei maşini care se conduce singură, aşa-numita Apple Car.

Vestea a făcut rapid înconjurul lumii, dar nu i-a surprins prea mult pe analiştii pieţei de electronice. Un proiect, printre altele, niciodată confirmat sau infirmat de Apple, chiar dacă au existat numeroase indicii despre Titan, de-a lungul anilor.

Potrivit lui Gurman, decizia de a închide definitiv Proiectul Titan a fost luată şi oficializată de Apple în ultima lună, după un deceniu de cercetări şi câteva miliarde investite. Primele zvonuri despre Apple Car, automobilul care se conduce singur, datează, de fapt, din 2014.

Unii angajaţi implicaţi în prezent în proiect vor fi redirecţionaţi către divizia de Inteligenţă Artificială a Apple, alţii - către echipa de dezvoltare a noului Apple Vision Pro, iar alţii vor fi concediaţi. Schimbările de roluri şi disponibilizările, potrivit lui Gurman, ar fi fost comunicate marţi, 27 februarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici