Apple costă mai mult decât Grecia, Războiul Civil din SUA sau Marele Zid Chinezesc

Apple a atins joi un nou record pe bursa din Statele Unite, de 400 miliarde de dolari, astfel că valoarea de piaţă a companiei depăşeşte PIB-ul Greciei, costurile Războiului Civil din SUA, Marelui Zid Chinezesc, programului spaţial Apollo sau comerţul ilegal cu droguri la nivel mondial.

1639 afișări
Imaginea articolului Apple costă mai mult decât Grecia, Războiul Civil din SUA sau Marele Zid Chinezesc

Apple costă mai mult decât Grecia, Războiul Civil din SUA sau Marele Zid Chinezesc (Imagine: Mediafax.ro)

Apple a închis şedinţa de joi la o capitalizare de 398 miliarde de dolari, uşor sub maximul atins pe parcursul zilei, însă tot valorează mai mult decât PIB-ul Greciei, Austriei, Argentinei sau Africii de Sud, potrivit CNN.

Apple depăşeşte chiar şi Războiul Civil din SUA, ale cărui costuri au fost estimate la 75-80 de miliarde de dolari. Dacă pierderile de vieţi omeneşti nu pot fi socotite în bani, valoarea Apple depăşeşte de aproape cinci ori costul războiului cu mai multe victime americani decât orice altă confruntare în care au fost implicate Statele Unite, potrivit blogului ThingsAppleIsWorthMoreThan.

Programul spaţial Apollo, prin care Statele Unite au trimis un om pe lună, a fost una dintre cele mai cunoscute competiţii între SUA şi Rusia în timpul Războiului Rece. Costul final a fost de 145-170 miliarde de dolari, de peste două ori mai mic decât valoarea Apple.

Compania este mai scumpă de cel puţin zece ori comparativ cu valoarea însumată a tuturor echipelor din campionatul de fotbal american, de numai 33 miliarde de dolari.

Valoarea Apple depăşeşte de aproape trei ori încasările din retailul de îmbrăcăminte din SUA, cu venituri de circa 150 de miliarde de dolari pe an.

Singapore, una dintre cele mai bogate ţări din lume, are un PIB pe cap de locuitor de 70.000 dolari. Până în 2016, economia statului asiatic, care produce milionari pe bandă rulantă în pofida crizei, ar trebui să ajungă la 318 miliarde de dolari. Apple valorează însă mai mult.

Potrivit blogului ThingsAppleIsWorthMoreThan, producătorul IPhone şi iPad valorează chiar mai mult decât comerţul ilegal cu droguri la nivel mondial, estimat la circa 321 miliarde de dolari.

Apple este mai scumpă şi decât francizele Star Wars (18 miliarde de dolari), Star Trek (4 miliarde dolari), Harry Potter (15 miliarde de dolari), Stephen King (10 miliarde dolari) şi Twilight (2 miliarde dolari) însumate. La un loc, aceastea nu trec de 49 de miliarde de dolari.

Compania a reuşit să fie chiar mai mare decât costul obezităţii din SUA, estimat la 300 de miliarde de dolari, scrie ThingsAppleIsWorthMoreThan.

De asemenea, Apple depăşeşte costurile Marelui Zid Chinezesc. Pentru construcţia Marelui Zid au fost necesare 3,87 miliarde de cărămizi. La un cost de 52 de cenţi pe cărămidă, valoarea acestuia este sub cea a Apple.

Mai mare decât Apple nu a fost decât fondatorul companiei, Steve Jobs, scrie pe blog Joshua Brown, consultant financiar la Fusion Analytics şi contributor la StockTwits, Wall Street Journal, CNNMoney, Forbes şi CNBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici