Aproape 3 milioane de euro pentru ajutoarele acordate producătorilor de cartofi

Ministerul Agriculturii anunţă că a lansat în consultare publică proiectul privind sprijinul pentru susţinerea producţiei de cartof în anul 2023. Suma alocată este de aproape 3 milioane de euro.

193 afișări
Imaginea articolului Aproape 3 milioane de euro pentru ajutoarele acordate producătorilor de cartofi

Aproape 3 milioane de euro pentru ajutoarele acordate producătorilor de cartofi

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că „a postat pe site-ul instituţiei, în secţiunea Transparenţă decizională, un proiect de hotărâre pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum, în anul 2023”.

Scopul vizează acordarea unui ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de cartof de consum, în cadrul Programului de susţinere a producţiei în anul 2023.

Suma totală alocată este de 14.800.000 lei, reprezentând echivalentul a maximum 2.960.000 euro, iar cuantumul per beneficiar este de 200 euro/ha. Pentru a obţine sprijinul financiar, cultivatorii trebuie să obţină o producţie minimă de 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puţin 6 tone/ha până la data de 17 noiembrie, potrivit Ministerului Agriculturii.

Cererea de înscriere în program trebuie depusă începând cu data intrării în vigoare a HG şi până cel târziu data de 15 mai, inclusiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici