Asiguratorii anunţă scumpiri de RCA şi Casco deşi poliţele nu au TVA

Românii ar putea plăti cu cel puţin 5% mai mult pe poliţele RCA, Casco, dar şi pentru alte asigurări generale. La cumpărarea unei poliţe de asigurare clientul nu plăteşte TVA, însă majorarea taxei pe valoarea adăugată de la 19 la 24% va determina majoritatea companiilor de asigurări să îşi recalculeze primele la poliţele de asigurări, din cauza costurilor mai mari.

140 afișări
Imaginea articolului Asiguratorii anunţă scumpiri de RCA şi Casco deşi poliţele nu au TVA

Asiguratorii anunţă scumpiri de RCA şi Casco deşi poliţele nu au TVA (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Trebuie reevaluată toată politica de prime. Este posibil să creştem tarifele cu cel puţin 5%, poate mai mult din cauza creşterii taxei pe valoarea adăugată. Asiguratorii se încarcă cu costuri suplimentare, mai ales în ce priveşte despăgubirile", ne-a declarat un oficial dintr-o companie de asigurări din top 5. Practic, facturile pe care companiile de asigurări le achită la service-uri vor fi purtătoare de un TVA mai mare. "Toate costurile asigurătorilor cu energia, comunicaţii, automobile vor urca cu 5%, ca urmare a majorării TVA.

Citeşte mai multe despre scumpirea poliţelor RCA şi Casco pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici