Asociaţia service-urilor auto acuză Omniasig de clauze nelegale

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), care a sesizat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Consiliul Concurenţei şi Garda Financiară privind activitatea Allianz-Ţiriac Asigurări, a iniţiat un demers similar şi în cazul Omniasig, pentru clauze considerate nelegale.

274 afișări
Imaginea articolului Asociaţia service-urilor auto acuză Omniasig de clauze nelegale

Asociaţia service-urilor auto acuză Omniasig de clauze nelegale (Imagine: Mediafax Foto)

"Asociaţia deplânge demersurile companiei de asigurari Omniasig de a rezilia convenţiile de colaborare încheiate cu unităţile reparatoare partenere, încercând să le oblige să accepte clauze contractuale anticoncurenţiale şi nelegale. Mai mult, o serie de clauze propuse de Omniasig - sub o aparentă legalitate - constituie, de fapt, operaţiuni şi activităţi contrare obiectului său de activitate", se arată într-un comunicat al ASSAI.

Sursa citată susţine că service-urilor li se impune să comande piese de la un singur furnizor agreat de catre Omniasig, piesele fiind de fapt cumpărate de companie prin încălcarea dispoziţiilor legale care interzic asiguratorilor să desfăşoare orice altă activitate în afară de cea de asigurare, iar clientul nu va beneficia de garanţie pentru piese.

"Omniasig ameninţă că nu va mai acorda «avantajul sistemului de decontare directă» (plată a despăgubirilor aferente reparaţiilor bunului asiguratului) acelor societăţi de service reparatoare care nu vor accepta aceste noi clauze. Există indicii că asiguratorul încearcă să impună în mod abuziv partenerilor săi derularea unor operaţiuni care sunt contrare legislaţiei asigurărilor, care încalcă principiile concurenţei loiale şi libertatea contractuală", a declarat în comunicat Cristian Muntean, director al ASSAI.

"Şi în acest caz au fost îndeplinite demersurile necesare pentru a se notifica de îndată autorităţile competente în vederea verificării modului în care Omniasig îşi desfăşoara activitatea de asigurare şi în care încearcă să introducă o serie de clauze abuzive în contractele încheiate cu partenerii săi" a declarat şi avocatul Ovidiu Tibuleac, coordonator al Departamentului Asigurări din cadrul casei de avocatură "Boştină şi Asociaţii".

Reprezentanţii Omniasig nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii acestei ştiri pentru a comenta acuzaţiile.

ASSAI este o asociaţie profesională care reprezintă interesele a peste 500 de service-uri auto din România.

Societăţile reprezentate numără peste 15.000 de angajaţi şi derulează anual afaceri de peste 400 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici