Aston Martin a început vânzarea de obligaţiuni nesecurizate. Producătorul de maşini de lux are datorii de peste un miliard de dolari

Producătorul de maşini de lux, Aston Martin, are nevoie să îţi restrângă cheltuielile şi să-şi acopere datoriile de peste un miliard de dolari, aşa că apelează la vânzarea de obligaţiuni nesecurizate, evaluate sub gradul de investiţii, dar cu preţ ridicat, transmite Bloomberg.

92 afișări
Imaginea articolului Aston Martin a început vânzarea de obligaţiuni nesecurizate. Producătorul de maşini de lux are datorii de peste un miliard de dolari

Aston Martin încearcă acoperirea datoriilor prin vânzarea de obligaţiuni nesecurizate

Aston Martin Lagonda Global încearcă să emită o obligaţiune nesecurizată, care este evaluată triplu C (cu mult sub gradul de investiţii), a raportat vineri Bloomberg News.

Acest lucru ar adăuga şi mai multe datorii companiei. Datoria netă a fost de cinci ori mai mare faţă de câştigurile brute ale ultimelor 12 luni, la ultima evaluare realizată de Aston pe 30 iunie.

Aston are datorii de peste un miliard de dolari până în 2022. Cea mai mare parte a acestora o reprezintă obligaţiunile necorespunzătoare în baza activelor sale. Ratingul lor este B- şi generează încasări de aproape 9% - deşi tranzacţionarea nu poate fi transformată în bani lichizi , astfel încât costurilor curente de finanţare ale Aston nu pot fi exprimate cu exactitate.

Cum ar putea Aston să plătească pentru emiterea unei noi datorii care s-ar şterge înainte de obligaţiunile existente, dacă lucrurile ar deveni incomode pentru companie? Un investitor raţional ar cere un randament confortabil peste 10%. Acest lucru ar putea crea mai multe probleme în privinţa fluxului de numerar pentru Aston decât este capabil să gestioneze.

O astfel de vânzare de obligaţiuni ar putea totuşi să aibă sens în anumite scenarii. Deţinătorii datoriilor existente ale Aston au nevoie ca grupul să ofere rentabilitate durabilă şi să se autofinanţeze cât mai curând posibil. Aşadar, actualii investitori ar putea dori să extindă finanţarea, condiţionând reducerea noilor investitori. Într-adevăr, Aston a spus în iulie că, dacă ar avea nevoie de bani, va apela la resurse familiare.

Cerinţa producătorului de automobile pentru finanţare costisitoare ar putea fi de scurtă durată dacă va genera un flux de numerar decent singur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici