Atanasiu: Investiţia Ford va atrage alte două firme puternice din industria auto în România

Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că venirea companiei Ford în România a atras mai mulţi investitori din domeniul industriei automobilelor, iar alte două firme puternice din lume se pregătesc să vină în ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

84 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Investiţia Ford va atrage alte două firme puternice din industria auto în România

Atanasiu: Investiţia Ford va atrage alte două firme puternice din industria auto în România

"Vreau să remarc un lucru. Venirea Ford la Craiova a însemnat venirea foarte multor investitori din domeniul industriei auto în România. E o goană după spaţii de producţie sau după terenuri amplasate care să aibă acces la utilităţi şi care să fie amplasate în localităţi în care există o forţă de muncă cu calificare corespunzătoare şi cred că dezvoltarea industriei auto în România va cunoaşte un ritm foarte accelerat în următoarea perioadă de timp", a spus Teodor Atanasiu, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia.

Potrivit lui Atanasiu, Ford nu va fi singurul mare producător de automobile care va produce în România şi există alte două firme puternice, de prim rang, din lume care se pregătesc să vină în ţară.

"Vă spun că e un mare succes pentru România să devină unul din cei mai mari producători de autoturisme din estul Europei, fiindcă este o industrie cu valoare adăugată mare, o industrie care antrenează foarte multă forţă de muncă calificată şi bine plătită şi din acest punct de vedere, românii se vor bucura să treacă de la epoca lohnului la epoca unei industrii cu valoare adăugată mare în care calificarea trebuie să fie superioară şi plata pe măsură", a afirmat Atanasiu.

Preşedintele AVAS nu a dorit să facă publice numele celor două firme constructoare de automobile care vor să investească în România, deoarece nici acestea nu vor să îşi facă încă public planul.

Atanasiu a menţionat că cel mai probabil în vara acestui an cele două companii vor veni să se prezinte în România şi să-şi declare intenţiile.

Guvernul a mandatat, miercuri, comisia de privatizare a Automobile Craiova să prelungească până la 21 martie, respectiv cu şapte zile, valabilitatea ofertei de vânzare, necesară pentru finalizarea tranzacţiei cu grupul american Ford.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici