Audierea lui Adriean Videanu a început cu afişarea banner-ului "Roşia Montană nu e de VI(N)DEANU"

Audierea ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a început, marţi, cu apariţia în sală a unui grup de manifestanţi care au afişat un banner cu inscripţia "ROŞIA MONTANĂ NU E DE VI(N)DEANU".

35 afișări
Imaginea articolului Audierea lui Adriean Videanu a început cu afişarea banner-ului "Roşia Montană nu e de VI(N)DEANU"

Audierea lui Adriean Videanu a început cu afişarea banner-ului "Roşia Montană nu e de VI(N)DEANU" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cei patru manifestanţi au fost invitaţi de preşedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu (PSD), să se deplaseze într-o parte a sălii, în timp ce un reprezentant PDL din comisie şi-a manifestat nemulţumirea pentru că parlamentarii nu au fost anunţaţi de acest protest.

În momentul apariţiei în sală a manifestanţilor, ministrul nominalizat, Adriean Videanu, a declarat că va vorbi în prezentarea făcută în faţa comisiilor şi despre subiectul Roşia Montană.

În plus, Videanu a precizat că nu este deranjat de afişarea banner-ului şi că îi invită pe protestatari la Ministerul Economiei, la finalul audierilor.

Programul de guvernare al viitorului Cabinet prevede reevaluarea proiectului Roşia Montană, dar pe baza unor expertize interne şi internaţionale, concomitent cu realizarea unei strategii naţionale pentru valorificarea resurselor minerale non-energetice.

Proiectul minier de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni, este unul controversat, contestatarii invocând în special problemele de mediu care ar urma să fie provocate de această investiţie.

În 2008, când Ministerul Mediului era condus de către Attila Korodi (UDMR), Uniunea a insistat ca în Parlament să fie dezbătut în regim de urgenţă proiectul de lege privind interzicerea folosirii cianurilor în activităţile de minerit din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici