Autorităţile din Germania preferă oferta Magna pentru Opel

Guvernele regionale din Germania preferă oferta de investiţii a producătorului de piese auto canadiano-austriac Magna pentru compania Opel, a grupului american General Motors, în detrimentul celei prezentate de Fiat, a declarat un oficial guvernamental apropiat situaţiei, citat de Bloomberg.

44 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Germania preferă oferta Magna pentru Opel

Autorităţile din Germania preferă oferta Magna pentru Opel

Oferta Magna este "mult mai de încredere, inovativă şi sustenabilă" în comparaţie cu cea a Fiat, a afirmat Hendrik Hering, ministrul Economiei în landul Rhineland-Palatinate.

El a precizat că cele patru landuri germane în care Opel are centre de producţie, cu 25.000 de angajaţi, optează pentru conceptul prezentat de grupul canadiano-austriac, care nu prevede închideri de fabrici în Germania.

Magna vrea să integreze compania germană şi să-i furnizeze direct piese pentru autovehicule.

"Ideea referitoare la furnizarea pieselor este foarte atractivă, lucru care lipseşte din propunerea Fiat", a spus Hering, care a avertizat, însă, că eliminările de locuri de muncă vor fi considerabile.

Oferta Fiat prevede, în schimb, aport de tehnologie, precum motoare şi platforme, şi permiterea accesului la reţeaua comercială din America de Sud şi Asia, zone în care Opel nu este prezent, arată publicaţia La Repubblica, citată de AFP.

GM a anunţat că se aşteaptă ca cel puţin trei investitori să-şi depună ofertele de investiţii pentru Opel până la termenul limită, miercuri, ora 16:00 GMT, potrivit Reuters.

Alături de Fiat şi Magna, o altă companie interesată de Opel este RHJ International, din Belgia, potrivit unei surse apropiată situaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici