Autorizaţiile de construire pentru clădiri rezidenţiale, tot mai puţine

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în iulie cu 22,6%, la 4.518, faţă de aceeaşi lună din 2008 şi cu 4,8% comparativ cu iunie, în timp ce pe ansamblul primelor şapte luni declinul a fost 19,4%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

22 afișări
Imaginea articolului Autorizaţiile de construire pentru clădiri rezidenţiale, tot mai puţine

Autorizaţiile de construire pentru clădiri rezidenţiale, tot mai puţine (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Astfel, în iulie, s-au eliberat cu 1.321 mai puţine autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale decât în aceeaşi lună a anului precedent, scădere reflectată în toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante au fost în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-380 autorizaţii), Sud-Muntenia (-304 autorizaţii), Sud-Est (-203 autorizaţii) şi Nord-Est (-190 autorizaţii), se arată într-un comunicat al INS.

Peste 64% din autorizaţiile eliberate în luna iulie au fost pentru zona rurală.

Comparativ cu iunie 2009, în iulie, distribuţia în profil regional evidenţiază o tendinţă de scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în aproape toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante înregistrându-se în Sud-Muntenia (-170 autorizaţii), Nord-Est (-66 autorizaţii), Sud-Est (-24 autorizaţii), Centru (-21 autorizaţii) şi Nord-Vest (-2 autorizaţii). În celelalte regiuni de dezvoltare s-au înregistrat creşteri foarte mici ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale.

În intervalul ianuarie-iulie s-au eliberat 28.382 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 19,4% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent. Cele mai semnificative reduceri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-2032 autorizaţii), Sud-Muntenia (-1087 autorizaţii), Nord-Est (-796 autorizaţii) şi Sud-Est (-708 autorizaţii).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici