Autostrada Bucureşti-Ploieşti rămâne cu două benzi

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a suspendat licitaţia pentru lărgirea la trei benzi a celui de-al doilea tronson al autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, "din motive tehnice şi legislative", a declarat, joi, ministrul de resort, Radu Berceanu.

250 afișări
Imaginea articolului Autostrada Bucureşti-Ploieşti rămâne cu două benzi

Autostrada Bucureşti-Ploieşti rămâne cu două benzi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu s-a gândit toată lumea la toate problemele de ordin legislativ şi tehnic. De exemplu acolo era o problemă de acces la autostradă - dacă ar fi câştigat alţii, ăştia vechi (constructorii care lucrează la primele două benzi, n.r.) nu i-ar fi lăsat să folosească drumurile de aces, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit să sară peste autostradă ca să ajungă la aliniamentul unde trebuie să lucreze, lucru imposibil", a spus Berceanu.

El a adăugat că a solicitat un punct de vedere asupra licitaţiei Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Potrivit lui Berceanu, în Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România există "două şcoli de gândire".

"Sunt unii care spun că în legea achiziţiilor publice scrie că se poate da licitaţia prin încredinţare directă, dar din motive tehnice nu se poate, şi alţii care spun că pe perioada asta de mare intensitate în care toată lumea vrea să îl omoare mediatic pe celălalt, se va face o comisie de analiză imediat", a adăugat ministrul.

El a spus că decizia predecesorului său, liberalul Ludovic Orban, de a extinde la trei benzi prima porţiune a autostrăzii a fost "nejustificată"

"Domnul specialist în cheltuirea banului public le-a dat italienilor prin încredinţare directă, iar eu în partea astalaltă am spus faceţi licitaţie", a spus Berceanu referindu-se la Orban.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici