AVAS a revocat oferta de privatizare a Antibiotice Iaşi

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a revocat oferta de privatizare a producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi, după ce Guvernul a abrogat, săptămâna trecută, actul normativ prin care societatea era scoasă la vânzare prin licitaţie cu strigare, a anunţat, miercuri, AVAS.

46 afișări
Imaginea articolului AVAS a revocat oferta de privatizare a Antibiotice Iaşi

AVAS a revocat oferta de privatizare a Antibiotice Iaşi

"Marţi, 4 martie, Colegiul Director al AVAS a hotărât publicarea anunţului de revocare a ofertei de vânzare a societăţii Antibiotice", se arată într-un comunicat al instituţiei, remis agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, AVAS va restitui integral sumele plătite de investitori pentru dosarul de prezentare şi pentru taxa de acces la camera de date a societăţii.

Totodată, Autoritatea anunţă că va relansa societatea la privatizare folosind o metodă conformă cu cerinţele Comisiei Europene şi care să ţină cont de importanţa economică şi socială a producătorului de medicamente.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, constituirea unei comisii de anchetă privind privatizarea fabricii. Comisia va efectua şi o evaluare a consecinţelor situaţiei în care viitorul cumpărător nu va păstra obiectul de activitate al fabricii şi va valorifica terenul de 40 de hectare ale societaţii, cu valoare de piaţă de două ori mai mare decât preţul de pornire al licitaţiei.

De asemenea, comisia de anchetă va analiza şi motivele refuzului AVAS de a pune în aplicare hotărârea Curţii de Apel Iaşi, care a decis suspendarea privatizării societăţii.

Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că "toate poveştile" care s-au spus despre Antibiotice Iaşi sunt "fabulaţii de an electoral" şi sunt făcute de cei care nu au un minim necesar de cunoştinţe despre organizarea capitalistă a economiei.

Antibiotice Iaşi a fost lansată la privatizare la finele anului trecut, iar licitaţia cu strigare urma să aibă loc la 18 martie 2008.

Până la finele lunii ianuarie un număr de 53 de investitori au transmis AVAS scrisori de intenţie, însă până la mijlocul lunii februarie au fost achiziţionat doar două caiete de sarcini, de companiile Pliva - Croaţia şi Alapis - Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici