AVAS: Deciza de privatizare a Petrotub Roman a fost corectă

Decizia de privatizare a Petrotub Roman, în detrimentul lichidării producătorului de ţevi, a fost corectă, dovadă fiind evoluţia ulterioară, economică şi financiară, a firmei, a anunţat joi AVAS, după ce Comisia Europeană a iniţiat o investigaţie privind un posibil ajutor de stat acordat societăţii.

3 afișări
Imaginea articolului AVAS: Deciza de privatizare a Petrotub Roman a fost corectă

AVAS: Deciza de privatizare a Petrotub Roman a fost corectă

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va trimite Comisiei Europene (CE), după ce va primi notificarea, toate informaţiile solicitate, şi se va conforma deciziilor forului european, se arată într-un comunicat al instituţiei.

"Decizia Comisiei Europene de a deschide o astfel de investigaţie formală este perfect legală şi normală, având în vedere Tratatul de aderare a României, care cuprinde dispoziţii specifice cu privire la restructurarea industriei siderurgice", potrivit AVAS.

CE a început o investigaţie cu privire la un posibil ajutor de stat, în valoare de 26 de milioane de euro, prin anularea de datorii, acordat de către autorităţile române în procesul de privatizare a producătorului de ţevi din Roman, preluat în 2003 de grupul Mittal Steel. Comisia trebuie să verifice dacă privatizarea Petrotub a fost mai avantajoasă, din punct de vedere economic, pentru autorităţile de la Bucureşti, decât lichidarea societăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici