Averea celor mai bogaţi 100 de ruşi a scăzut anul trecut cu 70%

Averea celor mai bogaţi 100 de oameni din Rusia a scăzut anul trecut cu 70%, respectiv 380 de miliarde de dolari, la aproape 142 miliarde de dolari, ca urmare a crizei financiare, potrivit publicaţiei americane Forbes.

26 afișări
Imaginea articolului Averea celor mai bogaţi 100 de ruşi a scăzut anul trecut cu 70%

Averea celor mai bogaţi 100 de ruşi a scăzut anul trecut cu 70% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Criza a afectat pe toată lumea: din domeniile financiar, metalurgic şi petrol, dar şi producătorii de articole de consum. Averea niciunui membru al topului nu a crescut", a precizat Forbes.

Clasamentul este dominat de omul de afaceri Mihail Prokhorov, proprietarul fondului de investiţii Onexim, cu o avere estimată la 9,5 miliarde de dolari.

Poziţia a doua este ocupată de Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra, care dispune de 8,5 miliarde de dolari, urmat de preşedintele grupului Lukoil, Vagit Alekperov, cu 7,8 miliarde de dolari.

Oleg Deripaska, patronul producătorului de aluminiu Rusal, se confruntă cu grave probleme financiare şi a pierdut peste 25 de miliarde de dolari, ocupând locul zece în topul Forbes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici