Averea celor mai bogaţi ruşi s-a redus în 2008

Averile celor mai bogaţi zece ruşi s-au redus cu 66% în ultimele 12 luni, la un total de 76 miliarde de dolari, din cauza crizei financiare internaţionale, transmite Ria Novosti.

19 afișări
Imaginea articolului Averea celor mai bogaţi ruşi s-a redus în 2008

Roman Abramovich (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La începutul anului trecut, valoarea totală a averilor primilor zece miliardari ruşi era estimată de revista Finans la 221 miliarde de dolari.

Pe primul loc în top se situa, la acea dată, Oleg Deripaska, proprietarul celui mai mare producător de aluminiu la nivel mondial, grupul Rusal, cu o avere de 40 miliarde dolari.

Clasamentul îl includea, de asemenea, pe Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea (23 miliarde dolari).

Anul trecut, criteriul pentru includerea în top 10 era o avere de cel puţin 15 miliarde dolari. În 2009, suma a scăzut la 4,5 miliarde dolari.

Citeşte şi:

Deripaska: Rusia ar putea obţine acţiuni la Rusal

Oleg Deripaska, primul miliardar rus afectat public de criza financiară globală

Abramovici a încercat să vândă clubul Chelsea în Golf

Abramovich, depăşit în topul celor mai bogaţi ruşi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici