Banca Angliei a devenit una din cele mai puternice bănci centrale, prin schimbarea reglementărilor

Banca Angliei a devenit luni una dintre cele mai puternice bănci centrale din lume, odată cu intrarea în vigoare a celor mai mari schimbări ale reglementărilor financiare din Marea Britanie de după 1997.

362 afișări
Imaginea articolului Banca Angliei a devenit una din cele mai puternice bănci centrale, prin schimbarea reglementărilor

Banca Angliei a devenit una din cele mai puternice bănci centrale, prin schimbarea reglementărilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Modificările prevăd înlocuirea Autorităţii pentru Servicii Financiare cu alte trei organisme, Comitetul pentru Politici Financiare, Autoritatea pentru Reglementări Prudenţiale şi Autoritatea pentru Comportamentul Financiar, dintre care primele două vor face parte din Banca Angliei, relatează The Guardian.

Astfel, banca centrală va dispune de o putere şi responsabilităţi vaste, nu doar pentru reglementarea activitatea instituţiilor financiare, ci şi de identificare şi prevenire a unor posibilele şocuri financiare.

Ministrul de Finanţe George Osborne speră ca reorganizarea să elimine vidul de responsabilitate din fostul sistem format din Banca Angliei, Trezorerie şi Autoritatea pentru Servicii Financiare, în care nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea de monitorizare a riscurilor la nivelul întregului sistemul financiar, aşa cum s-a întâmplat înainte de boom-ul imobiliar anterior anului 2007.

Lipsa supravegherii a dus la acordarea excesivă de împrumuturi, care a avut drept consecinţă criza creditelor imobiliare sub-prime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici