Banca Angliei anunţă o extindere semnificativă a programului de achiziţie de obligaţiuni

Banca Angliei şi-a extins programul de cumpărare de obligaţiuni de urgenţă în cea mai nouă încercare de a opri „vânzările de incendiu” ale fondurilor de pensii, care au creat un „risc material pentru stabilitatea financiară” a Regatului Unit, scrie Business Lend.

368 afișări
Imaginea articolului Banca Angliei anunţă o extindere semnificativă a programului de achiziţie de obligaţiuni

Instituţia financiară centrală a menţionat mărţi că este gata să acorde până la 5 miliarde de lire sterline pe zi în obligaţiuni indexate, deoarece a avertizat cu privire la o serie de „disfuncţii” pe piaţa dolarilor. Noua sa intervenţie marchează prima dată când au fost cumpărate datorii indexate ca parte a schemelor sale de cumpărare de obligaţiuni.

Cele mai noi măsuri, care au fost introduse pur şi simplu înainte de deschiderea pieţelor la Londra, vin la doar o zi după ce BoE a dezvăluie un nou program de finanţare pe termen scurt, care spera că va acţiona ca o supapă de lansare a forţei pentru schemele de pensii care au fost prinse într-un cerc vicios, după ce bugetul „mini” al cancelarului Kwasi Kwarteng a fost anunţat pe 23 septembrie.

Schema de cumpărare de obligaţiuni de urgenţă a BoE, care a fost lansată pe 28 septembrie, a ajutat iniţial la calmarea pieţelor. Dar promovarea a crescut puternic luni, deoarece analiştii şi cumpărătorii sunt nervoşi cu privire la datele de încheiere a programului de vineri.

În urma intervenţiei BoE, vânzarea a atras o cerere puternică, cu toate acestea, DMO a plătit cea mai bună valoare a împrumuturilor ajustate în funcţie de inflaţie pentru orice datorie din 2008, cu preţul obligaţiilor lor la un randament real de 1,55%. Pieţele au fost mai stabile mărţi, cu randamentul gilt-ului pe 10 ani, legat de inflaţie, scăzând din nou cu 0,16.

BoE a ridicat luni restricţia privind activităţile zilnice de obligaţiuni la 10 miliarde de lire sterline, de la 5 miliarde de lire sterline în prealabil. A stocat acest plafon total intact marţi, dar a menţionat că ar putea cumpăra la 5 miliarde de lire sterline pe zi în gilt-uri standard şi 5 miliarde de lire sterline în gilt-uri indexate până vineri când programul expiră. Până acum, instituţia financiară centrală a folosit doar o mică parte din totalul de 65 de miliarde de lire sterline pe care i-a alocat pentru achiziţiile de obligaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici