Banca Angliei majorează dobânda de referinţă, în efortul de contracarare a inflaţiei. E cea mai semnificativă majorare din ultimele peste trei decenii

Banca Angliei (BoE) a decis, joi, o majorare semnificativă a dobânzii de referinţă, în cadrul eforturilor Guvernului Rishi Sunak de contracarare a inflaţiei în Marea Britanie, pe fondul situaţiei economice dificile.

729 afișări
Imaginea articolului Banca Angliei majorează dobânda de referinţă, în efortul de contracarare a inflaţiei. E cea mai semnificativă majorare din ultimele peste trei decenii

Comitetul de Politică Monetară al Băncii Angliei a decis majorarea dobânzii de referinţă cu 0,75%, de la 2,25% la 3,00%, potrivit postului de televiziune BBC News, care notează că aceasta este cea mai semnificativă majorare din ultimele peste trei decenii.

În septembrie, rata anuală a inflaţiei a fost de 8,8% în Marea Britanie, în creştere de la 8,6% în august, iar experţii anticipează o nouă creştere pentru octombrie.

"Inflaţia este inamicul şi afectează puternic familiile, pensionarii şi companiile din întreaga ţară. De aceea, principala prioritate a Guvernului este oprirea inflaţiei, iar astăzi Banca Angliei a luat măsuri pentru atingerea obiectivului de readucere a inflaţiei în ţinta stabilită", de 2%, a declarat ministtrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt.

"Ratele dobânzilor de referinţă au fost majorate în întreaga lume, în contextul eforturilor statelor de gestionare a creşterilor de preţuri generate în principal de pandemia Covid-19 şi de invazia lui Vladimir Putin în Ucraina. Cel mai important lucru pe care Guvernul britanic îl poate face acum este revenirea la stabilitate, ordonarea finanţelor publice şi reducerea datoriei publice la un nivel care să permită menţinerea dobânzilor la niveluri cât mai mici", a subliniat Jeremy Hunt.

Banca Angliei a avertizat, conform Sky News, că Marea Britanie s-ar putea confrunta cu "cea mai îndelungată recesiune" de până acum. Economia ar putea scădea opt trimestre consecutive, conform estimărilor experţilor britanici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici