Banca Angliei păstrează ratele dobânzilor neschimbate la 5,25%

Banca Angliei a decis joi să menţină neschimbată rata dobânzii la 5,2%, însă a indicat că se pregăteşte pentru reduceri, scrie CNBC.

102 afișări
Imaginea articolului Banca Angliei păstrează ratele dobânzilor neschimbate la 5,25%

Banca Angliei păstrează ratele dobânzilor neschimbate la 5,25%

Comitetul de politică monetară a votat 8-1 pentru a menţine nivelul dobânzii constant, un singur membru votând pentru reducerea acesteia la 5%.

„În ultimele săptămâni am văzut dovezi încurajatoare că inflaţia încetineşte”, a declarat Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei.

„Am menţinut astăzi dobânzile la 5,25% pentru a fi siguri că inflaţia revine în ţinta de 2% şi rămâne acolo. Nu suntem încă în punctul în care putem reduce ratele dobânzilor, dar lucrurile se îndreaptă în acea direcţie”, a adăugat acesta.

Inflaţia a atins 3,4% în februarie, cel mai scăzut nivel din septembrie 2021, conform datelor publicate miercuri.

Economia Marii Britanii a intrat în recesiune tehnică în ultimul trimestru din 2023, după finalul a doi ani de stagnare economică, Banca Angliei fiind nevoită să balanseze între reducerea inflaţiei şi stabilitatea economică, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici