Banca britanică de credite ipotecare Bradford & Bingley ar putea fi naţionalizată

Autorităţile britanice ar putea naţionaliza banca specializată în credite ipotecare Bradford & Bingley (B&B), după ce clienţii au efectuat retrageri masive de depozite, potrivit Financial Times.

22 afișări
Imaginea articolului Banca britanică de credite ipotecare Bradford & Bingley ar putea fi naţionalizată

Banca britanică de credite ipotecare Bradford & Bingley ar putea fi naţionalizată

Analiştii sunt de părere că naţionalizarea va avea loc duminică, iar guvernul va vinde afacerile rentabile ale băncii, printre care depozitele de retail şi reţeaua de sucursale, şi va păstra portofoliul de credite ipotecare ale băncii.

Clienţii băncii au retras, în ultimele zile, depozite de ordinul zecilor de milioane de lire sterline, ca urmare a incertitudinilor legate de viitorul instituţiei.

Banca a fost nevoită, sâmbătă, să suplimenteze numărul angajaţilor pentru a putea face faţă numărului mare de clienţi care doreau să-şi retragă depozitele.

B&B, cu active de 52 de miliarde de lire sterline, şi autorităţile britanice au încercat, sâmbătă şi duminică, să găsească un eventual cumpărător pentru instituţia de credit, care este în pericol de a nu-şi mai putea tranzacţiona titlurile, luni, la bursa de la Londra.

Ministerul de Finanţe al Marii Britanii a anunţat, sâmbătă, că naţionalizarea nu este încă o certitudine, şi că discuţiile cu eventualii cumpărători continuă.

Posibilii cumpărători, printre care se numără banca spaniolă Santander, sunt interesaţi doar de activele rentabile ale băncii, potrivit Financial Times.

După ce cumpărătorii au anunţat că au nevoie de mai mult timp pentru studierea posibilităţilor de preluare a băncii, guvernul britanic a decis să naţionalizeze B&B, pentru a nu permite incertitudinii să se instaleze în rândul clienţilor şi investitorilor.

Santander şi băncile britanice HSBC, Royal Bank of Scotland, Barclays, Lloyds TSB şi HBOS deţin 30% din capitalul B&B.

Guvernul ar putea naţionaliza B&B folosind normele adoptate la începutul anului în cazul băncii Northern Rock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici