Banca Franţei: A doua mare economie a zonei euro va intra probabil în recesiune în trimestrul trei

Economia Franţei, a doua ca mărime din zona euro, va intra probabil în recesiune în trimestrul al treilea, cu o contracţie de 0,1%, la fel ca în perioada aprilie-iunie, un nou semn că perspectivele Europei se înrăutăţesc în continuare, a avertizat, miercuri, Banca Franţei, citată de CNBC.

440 afișări
Imaginea articolului Banca Franţei: A doua mare economie a zonei euro va intra probabil în recesiune în trimestrul trei

Banca Franţei: A doua mare economie a zonei euro va intra probabil în recesiune în trimestrul trei (Imagine: Shutterstock)

Prognoza pentru o contracţie de 0,1% în trimestrul al treilea urmează unei estimări anterioare a băncii centrale privind un declin de 0,1% pentru trimestrul al doilea.

Datele băncii sugerează că economia de 2.000 de miliarde de euro a Franţei ar putea avea probleme în a atinge obiectivul guvernului, vizând o creştere de 0,3% în acest an.

Confruntate cu o criză a datoriilor şi austeritate bugetară devastatoare pentru ţările din Sud, cele mai mari economii din Europa dau semne de stagnare şi chiar recesiune, notează CNBC.

Franţa va publica marţi date preliminare oficiale pentru trimestrul al doilea.

Guvernul socialist al preşedintelui Francois Hollande a estimat că economia, care a stagnat în primul trimestru, va reveni pe creştere în a doua jumătate a anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici