Banca Mondială a amânat vizita de evaluare în România până la formarea noului guvern

Banca Mondială (BM) a amânat vizita de evaluare în România, până la formarea noului guvern, la patru zile după o decizie similară a Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat, luni, pentru AFP, un reprezentat al biroului instituţiei financiare de la Bucureşti.

13 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială a amânat vizita de evaluare în România până la formarea noului guvern

Banca Mondială a amânat vizita de evaluare în România până la formarea noului guvern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O misiune a Băncii Mondiale care trebuia să vină în această săptămână la Bucureşti pentru evaluarea implementării reformelor a fost amânată, în lipsa unui interlocutor", a declarat reprezentantul BM.

Banca Mondială a aprobat României o finanţare de un miliard de euro, din care a fost furnizat deja un prim împrumut de 300 de milioane de euro, în cadrul programului de finanţare de 20 de miliarde de euro cu FMI şi Uniunea Europeană.

Misiunea FMI a anunţat, joi, 15 octombrie, că a amânat vizita la Bucureşti până la formarea noului Cabinet, ca urmare a căderii Guvernului Boc.

Fondul a subliniat, totodată, că nu anticipează o întrerupere a acordului şi nici modificarea politicii instituţiei financiare faţă de România, din cauza acestei crize.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a pledat, duminică, în favoarea respectării angajamentelor asumate de autorităţile de la Bucureşti în acordul cu instituţiile financiare internaţionale, avertizând faţă de riscul implicat de pierderea viitoarelor tranşe.

Autorităţile române au promis, în principal, reducerea cheltuielilor publice, pentru a ţine sub control deficitul bugetar, care ar putea atinge 7,3% din PIB în 2009.

Croitoru are la dispoziţie zece zile pentru a solicita investitura din partea Parlamentului.

Cele trei partide de opoziţie, PNL, PSD şi UDMR, au reiterat, luni, că susţin în continuare propriul candidat pentru postul de prim-ministru, primarul Sibiului Klaus Johannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici