Banca Mondială, pregătită să finanţeze Nabucco

Banca Mondială (BM) a anunţat, miercuri, că este gata să sprijine financiar proiectul Nabucco dacă statele care formează consorţiul încheie acorduri pentru asigurarea cantităţilor de gaze naturale necesare tranzitului.

39 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială, pregătită să finanţeze Nabucco

Banca Mondială, pregătită să finanţeze Nabucco

"Dacă Europa, Turcia şi statele furnizoare pot ajunge la un acord final, care să permită implicarea BM, suntem gata să participăm", a declarat directorul diviziei din Turcia a instituţiei financiare, Ulrich Zachau.

Proiectul Nabucco urmează să transporte gaze naturale din zona Mării Caspice către statele din Europa de Sud-Est şi Centrală, pe o distanţă de 3.300 de km, începând cu 2013. Proiectul este susţinut de Uniunea Europeană întrucât vizează reducerea dependenţei de importurile din Rusia.

Construcţia Nabucco ar necesita investiţii de circa 7,9 miliarde de euro, potrivit ultimelor estimări, însă directorul consorţiului, Reinhard Mitschek, a declarat că suma ar putea coborî ca urmare a scăderii preţului oţelului.

Din compania de proiect fac parte companiile Transgaz Mediaş, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), RWE (Germania) şi BOTAS (Turcia).

Citeşte şi

Consorţiul Nabucco cere BEI să finanţeze proiectul

CE a convocat o întâlnire a statelor implicate în Nabucco

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici