Banca Transilvania a redus în primul semestru personalul cu 6,7%

Banca Transilvania (BT) şi-a redus în primul semestru personalul cu 6,7% faţă de finele anului trecut, respectiv 431 de angajaţi, inclusiv prin concedieri pe baza performanţelor individuale, şi a închis 11 unităţi teritoriale, care nu erau profitabile.

104 afișări
Imaginea articolului Banca Transilvania a redus în primul semestru personalul cu 6,7%

Banca Transilvania a redus în primul semestru personalul cu 6,7% (Imagine: Mediafax Foto)

"Am avut un proces de adaptare la situaţia economică, în care am redus costurile. Nu am avut un proces de concedieri în masă, ci au existat cazuri legate de performanţa individuală a angajaţilor", a precizat pentru MEDIAFAX directorul general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers.

Potrivit raportului trimis de bancă Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, personalul BT totaliza la finele primului semestru 6.035 de persoane, în scădere cu 6,7%, respectiv cu 431 de angajaţi, faţă de numărul de 6.466 salariaţi de la finele anului trecut.

Totodată, Banca Transilvania avea deschise în 31 iunie 521 de sucursale şi agenţii, în creştere cu 25 de unităţi comparativ cu sfârşitul primului semestru din 2008, dar cu 11 mai puţine faţă de finele anului trecut.

Rekkers a precizat că unităţile închise în primele şase luni nu erau profitabile.

"Poate că o să mai închidem 1-2 unităţi până la finele anului, dar ne gândim şi să mai deschidem unele acolo unde observăm oportunităţi", a explicat directorul general al Băncii Transilvania.

Cheltuielile operaţionale ale băncii s-au diminuat uşor în primele şase luni, cu peste 1,1% faţă de perioada similară din 2008, la 338 milioane lei. Raportul dintre costuri şi venituri era la finele lunii iunie de 62%, îmbunatăţit faţă de primul semestru din 2008, când se situa la 67%.

Cheltuielile cu personalul au crescut în primele şase luni cu 9,35% faţă de perioada similară din 2008, la 179,5 milioane de lei, dintre care costurile cu salariile au avansat cu 8,5%, la 138,5 milioane lei.

Profitul net al Băncii Transilvania a scăzut puternic în primul semestru, cu 90,1%, la 11 milioane lei (2,6 milioane euro), faţă de câştigul de 111,4 milioane lei din intervalul similar din 2008, în condiţiile adoptării unei politici de provizionare riguroase.

Cel mai mare acţionar al băncii este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 14,98% din titluri.Totodată, preşedintele Consiliului de Administraţie, Horia Ciorcilă, avea la finele anului trecut aproape 5% din acţiuni. În acţionariat se mai regăsesc alţi patru membrii ai CA, Claudiu Silaghi (2,8746%), Constantin Jeican (0,453%), Gabriela Grigore (0,0105%) şi Ionuţ Octavian Pătrăhău (0,2739%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici