Banca Transilvania şi-a achiziţionat cel mai rapid server din lume

Banca Transilvania (TLV) a anunţat, marţi, că a achiziţionat cel mai rapid server pe plan mondial, sistem produs de Oracle şi Sun, ca parte a strategiei IT, care îi va permite băncii să-şi deservească clienţii într-un timp mai scurt.

207 afișări
Imaginea articolului Banca Transilvania şi-a achiziţionat cel mai rapid server din lume

Banca Transilvania şi-a achiziţionat cel mai rapid server din lume (Imagine: Mediafax Foto)

Banca Transilvania este prima instituţie bancară din lume şi, implicit, prima organizaţie din România care beneficiază de sistemul integrat Exadata Database Machine Versiunea 2, prin parteneriatul cu companiile Oracle România şi Trend Import - Export, se arată într-un comunicat al băncii transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit băncii, acest sistem este cel mai rapid server pe plan mondial, atât în ceea ce priveşte stocarea de date, procesarea de tranzacţii online, cât şi pentru consolidarea bazelor de date.

Printre proiectele Băncii Transilvania pentru acest an, ca parte a strategiei de IT, fac parte înlocuirea aplicaţiei de emitere şi acceptare a cardurilor şi upgradarea aplicaţiei de Internet Banking.

Maşina de baze de date Sun Oracle
include aplicaţii tranzacţionale (OLTP), depozite de date (Data Warehousing) şi consolidarea bazelor de date, fiind construită folosind tehnologii hardware standard Sun şi un software Oracle.

Banca Transilvania are un capital social de 1,059 miliarde lei, divizat în 1,059 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de un leu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici